Portada > Visita'ns / Turisme > Visites culturals > Ermita de Santa Magdalena

Ermita de Santa Magdalena

Contacte

  • Nom: Ermita de Santa Magdalena

L'Ermita de Santa Magdalena es troba situada al bell mig del bosc del Boixader de Vallcebre. Tan sols s'hi pot arribar a peu a partir d'un camí senyalitzat. Fou construïda durant el s.XVII.

El dia 22 de juliol de 1936 - el dia de Santa Magdalena- destruïen tot el mobiliari i la imatgeria del seu interior. El 22 de juliol de 1936 s'hi va traslladar processionalment la nova imatge de la Santa i s'hi celebrà un ofici solemne. Des de llavors, cada 22 de juliol es realitza un aplec popular i una missa en aquest indret.

Hi ha una llegenda que parla de les llums de Santa Magdalena. Fa temps que gent del poble hi veia llums per la nit, i darrera d'aquest misteri més d'una persona que hi veia una mena de missatge diví. Davant de l'església hi ha una font, que actualment està eixuta. Abans hi acudien la gent dels voltants, per a guarir-se de les berrugues, ja que aquesta aigua diuen que tenia aquesta virtut. Uns valents del poble es van amagar de nit vora l'ermita per resoldre el misteri. Al cap d'una estona hi van veure arribar unes dones del poble amb torxes per curar-se les berrugues dels peus, ja que els feia vergonya anar-hi de dia i que fossin vistes. Heus aquí l'origen de les misterioses llums de Santa Magdalena.

Ermita de Santa Magdalena
Ermita de Santa Magdalena