Portada > Visita'ns / Turisme > Visites culturals

Visites culturals

La mineria a Vallcebre: Vallcebre, com bona part dels seus municipis veins, va ser en el passat un important poble miner. Antigues bocamines, instal.lacions mineres abandonades, i altres vestigis d'aquest passat, s'amaguen dins dels nostres boscos i muntanyes. Mica en mica, es va recuperant part d'aquest patrimoni, per a fer-lo visitable. Us recomanem la visita a la zona de coll de Pradell, una zona situada a gairebé 1.600 metres d'alçada i que durant moltes dècades del segle passat bullia d'activitat minera. Allà hi trobareu el Trenet Miner de Coll de Pradell, amb un antic traçat ferroviari cap a l'antiga mina, que ha estat rehabilitat per l'Associació "Trens Miners Turístics" durant les darreres dècades. Per complementar aquesta visita, us convidem també a visitar el museu de les Mines de Cercs, situat al poble de Sant Corneli, a poc més de 10 quilòmetres de Vallcebre.

Patrimoni cultural: Ermites perdudes dins del bosc, ponts medievals, una església romànica, antics safareigs, masies centenàries, trumferes, antics molins, barraques de pastor, forns de calç, teuleries, un campanar sense església, llegendes i tradicions, camins que atravessen cingleres, gastronomia local,,... El patrimoni cultural de Vallcebre és ric i divers. Ha estat històricament una terra feréstec i de subsistència, poc donada a l'opulència i a grans construccions arquitectòniques. Aquest és el llegat d'antigues generacions que van poblar aquest territori, i dels esforços i construccions que van fer per sobreviure-hi. I és també el llegat de les festes, llegendes, gastronomia i tradicions que han perdurat amb el pas del temps, i que han mantingut l'esperit festiu que caracteritza el nostre poble.

Miradors del paisatge: Vallcebre és situada sobre una gran terrassa defensada per una espectacular muralla natural, els Cingles de Vallcebre. Aquesta posició elevada é privilegiada per disfrutar dels paisatges dels voltants: la Serra del Cadí i Moixeró, el Pedraforca, la Serra d'Ensija, el Catllaràs, etc. Us convidem a visitar dos punts especialment interessants per disfrutar d'aquest paisatge: el Mirador del Telefèric, per tenir una visió general de la vall, i el Mirador de Cap Deig, per veure de prop els Cingles de Vallcebre i el paisatge forestal i agrari que l'envolta.