Volta al Grauet

Contacte

  • Nom: Volta al Grauet

Ruta circular. 1 hora. 2,5 km. Inici i final a l'aparcament de l'Espai Actiu / Pla de la Barraca.

Arribats al poble de Vallcebre, continuem pujant per la mateixa carretera en sentit sud, sense deixar mai la carretera asfaltada. Passat el poble, la carretera es fa més estreta i es converteix en un camí rural que puja fins el Grau de Vallcebre. Arribats aquí, la carretera es torna a fer més ample, i trobem l'aparcament de l'Espai Actiu Vallcebre a escassos 300 metres. 

Us enfilareu per un frondós bosc de pi roig fins els Camps del Tabac, on gaudireu d’espectaculars vistes de la vall i de la serra Cadí Moixeró. Atravessareu una zona rocosa i acinglerada on s’hi practiquen activitats d’aventura. Al Coll de la Canalassa, preneu el “Camí de l’Oriola”, on gaudireu de noves panoràmiques de la vall, del bosc del Boixader, de la Baga d’Ensija, i dels jaciments paleontològics de la zona. Els més agoserats podeu optar fer fer un tram del “Camí Aeri de l’Artic”, que també us durà fins el Grauet. A partir d’aquí, seguiu les marques grogues que us tornaran al Pla de la Barraca, baixant pel frondós bosc de la Baga del Taió. En arribar us recomanem una curta passejada fins el mirador del Telefèric, un interessant espai d’interès cultural i geològic.

El codi QR que trobareu al fulletò us enllaçarà a l'aplicació "Camins de Vallcebre", per conèixer aspectes històrics, naturals i paisatgístics d'aquesta ruta. També disposa de georeferenciació GPS, per indicar-vos on sou situats. Podeu descarregar-vos gratuïtament l'aplicació per dispositius "android".

Vistes de la ruta
Vistes de la ruta

Arxius adjunts