Camí Aeri de l'Artic

Contacte

3:45 hores. 6 km. Circular: Inici i final pàrquing Espai Actiu Vallcebre. Altitud: 1345 m. a 1604 metres. Trams aeris i verticals. No recomanat a persones amb vertigen. Menors d’edat han d’anar acompanyats d’adults. No recomanat en condicions metereològiques adverses.

Podeu descarregar-vos el PDF de la ruta a   http://www.espaiactiuvallcebre.cat/wp-content/uploads/2015/07/artic.pdf

Arribats al poble de Vallcebre, continuem pujant per la mateixa carretera en sentit sud, sense deixar mai la carretera asfaltada. Passat el poble, la carretera es fa més estreta i es converteix en un camí rural que puja fins el Grau de Vallcebre. Arribats aquí, la carretera es torna a fer més ample, i trobem l'aparcament de l'Espai Actiu Vallcebre a escassos 300 metres.

Un itinerari especial, no recomanat per a persones amb vertígen i sense unes mínimes condicions físiques. El primer tram és compartit amb la Volta al Grauet, és a dir, pujarem pel Camí dels Camps del Tabac, amb magnífiques vistes al nord de la serra del Cadí i Moixeró. Al Coll de la Canalassa prendrem el Camí de l’Oriola fins arribar a l’inici del Camí Aeri de l’Artic. Haurem de grimpar per una paret amb l’ajut d’unes cadenes. A partir d’aquí seguirem per la cresta dels cingles del Conangle i per sota de les Agulles de l’Artic, amb trams aeris i punts on haurem de grimpar ajudats de graons metàl.lics. Durant els 1,6 km del Camí Aeri de l’Artic tindrem vistes espectaculars dels jaciments paleontològics de la zona, de la Serra d’Ensija, i del bosc del Boixader de Vallcebre. Arribats al coll de Fumanya, podem fer una escapada per visitar els jaciments, i reprendre el corriol ombrívol que baixa per la Baga del Taió i ens tornarà al pàrquing.

 

Camí aeri de l'Artic
Camí aeri de l'Artic