Portada > El municipi

El municipi

Benvinguts

Vallcebre és un municipi de 258 habitants, amb una extensió de 27,87 km2. És situat a 1115 metres d’alçada, al nord-oest del Berguedà, a les portes del Pirineu. Els seus municipis veïns són Saldes, Gisclareny, Guardiola del Berguedà, Cercs i Fígols.

El poble de Vallcebre està format per un petit nucli urbà i més d'un centenar de masies disseminades per tot el municipi. Tot ell està encerclat per una espectacular muralla natural que envolta i protegeix la nostra vall: els Cingles de Vallcebre.

Amb un entorn natural i paisatgístic espectacular, és un lloc idoni per la realització d'activitats a la natura com el senderisme, itineraris a peu, amb raquetes de neu, a cavall, o amb bicicleta, ja sigui de carretera, elèctrica o de de muntanya.

És el lloc ideal per la realització d’activitats d’aventura com el barranquisme, l’escalada, les vies ferrades o els camins equipats, amb instal·lacions de primera qualitat i màxima seguretat.

A tocar de paratges de gran bellesa com el Pedraforca, la Serra d’Ensija, el Parc Natural del Cadí-Moixeró, el Pantà de la Baells, les fonts del Llobregat i del Bastareny, i a 30 minuts de les pistes d’esquí de la Molina i Masella.

A Vallcebre podreu descobrir un ric patrimoni cultural i etnogràfic, i trobareu zones de gran interès geològic i paleontològic, que es poden complementar amb interessants visites als municipis veïns (museu de les mines de Cercs, Centre d’interpretació de paleontologia de Fumanya, els Jardins Artigues, el museu Asland, etc...).

Vallcebre és un poble viu, dinàmic i festiu, orgullós de les seves tradicions i obert al visitant. Per això hi trobareu una gran diversitat d'actes i esdeveniments al llarg de l’any, alguns d’ells de tradició popular centenària, que omplen l'agenda cultural i festiva del municipi.

Un lloc ideal per gaudir del descans i la tranquil·litat d’un poble de muntanya, amb una àmplia oferta d’activitats, gastronomia local, i d'allotjament. Us hi esperem!!!